rajola-hidraulica-tradicio

La rajola hidràulica per revestiments d’interior i paviments


La rajola hidràulica per reformar la teva casa o negoci

La decoració de tipus noucentista s’ha convertit en una aposta a tenir en compte a l’hora de dotar la decoració de la llar d’ordre i modernitat. La rajola hidràulica esdevé així un element decoratiu que recupera la tradició noucentista. Us expliquem com treure profit de la rajola de tipus hidràulic a l’hora de reformar estances i mantenir l’equilibri entre modernitat i pressupost!

Propietats i usos de la rajola hidràulica

La rajola hidràulica presenta una gran varietat de creacions en mosaic, en especial, la rajola hidràulica geomètrica. És compatible amb multitud de parets i terres, i presenta una gran resistència al pes i el pas del temps.

Rajola de petit format, la podem utilitzar en espais grans on sigui necessari col.locar-hi a sobre molt mobiliari com ara una sala d’estar. En referència al preu, és més econòmica que el terra convencional i de molt fàcil instal.lació en l’espai que es desitja.

El seu ús com a revestiment ceràmic o en paviments és ideal per a negocis de restauració com cafeteries, bars… tant per cuines, banys com per espais comuns, ja que a més de la seva resistència i facilitat de manteniment ens ajuda en la delimitació d’espais com taulells, menjadors, interior de banys i fins i tot, terrasses.

rajola-hidraulica-negocis
Aconseguiràs una delimitació de l’espai innovadora en el teu negoci

Història de la rajola hidràulica catalana

La rajola hidràulica va aparèixer a França pels volts del segle XIX. L’originalitat dels seus dissenys amb motius florals o geomètrics es van popularitzar en les construccions a partir del 1850.

En l’actualitat, tot i la seva aparença artesanal i tradicional, la seva producció compta amb tecnologia ceràmica específica creant rajoles resistents i de gran perdurabilitat, molt interessant si vols un material de manteniment mínim per al teu negoci.

La rajola hidràulica té molta presència a Catalunya i en especial a la ciutat de Barcelona. La seva influència és tal que podem parlar de rajola hidràulica catalana: artistes com Josep Puig i Cadafalch, Antoni Gaudí o Lluís Domènech i Montaner en són grans referents. Fins a la dècada del 1930, era habitual l’ús de terres de tipus hidràulic dins de cases de persones pertanyents a la burgesia o en paviments urbans.

Actualment, la seva varietat de formes, motius i colors permeten recrear aquests ambients estil vintage.

rajola-barcelona
La rajola hidràulica catalana a la llar

La rajola hidràulica en espais corporatius

Ens serveix per separar espais i aporta una calidesa cromàtica que ens ajuda a aconseguir un toc acollidor. A més a més, si es vol aconseguir una amplitud visual de l’espai es pot escollir utilitzar el color blanc. El bany és una estança adequada per decorar amb rajola de tipus hidràulic. Les rajoles hidràuliques són directament impermeables, i també compten amb característiques antilliscants que les fan ideals per decorar la paret d’una dutxa, per exemple.

rajola-hidraulica-bany
Aquesta rajola donarà un aire modern al teu bany

Retorn a la tradició al millor preu

La nova rajola ceràmica aporta la tradició i calidesa que el teu negoci o llar necessiten, però és sobretot el seu petit preu i petit format el que la converteixen en el producte estrella d’aquest hivern: ideal per terres i parets tant d’interior com exterior i no genera un problema en cas de ruptura: és altament resistent i en cas de necessitar un recanvi sempre podràs combinar-la fàcilment.

rajola-hidraulica-tradicio
Aporta calidesa a qualsevol espai

A partir d’ara ja ho saps, si el que busques és donar un toc de modernitat i estil a casa teva, pots fer servir la rajola hidràulica per aconseguir-ho!

Vols estar informat de les nostres novetats en tendències i decoració d’interiors? Subscriu-te al nostre newsletter El Rei de la Rajola!