el rei de la rajola Cleveland Haya - porcel·lànic 1

Quina diferencia hi ha entre gres normal i porcel·lànic?


Quantes vegades has sentit que un tipus de gres és més adequat per a l’exterior o per al menjador, per exemple? Segur que t’hauràs preguntat per què és així. Encara que el gres normal i porcel·lànic s’assemblin molt, tenen propietats diferents que dicten la seva idoneïtat per a cada ambient. Anem a veure-ho més en detall.

El rei de la rajola Zen Gris - Gres 2

Foto: Zen Gris (gres)

Què és el gres

La paraula gres és un terme paraigua per referenciar el material ceràmic format per argiles, materials desengreixants, com el silici i fundents, com el feldespat. Es caracteritza per ser un material dur i de baixa absorció de l’aigua un cop vitrificat, gràcies a la seva temperatura de cocció. Totes les rajoles de gres passen també un procés d’esmaltat per rebre el color i els adorns. El gres normal té una capacitat d’absorció de l’aigua de fins al 6%.

el rei de la rajola Elegance crema - porcel·lànic 2

Foto: Elegance Crema (porcel·lànic)

Què és el porcel·lànic

El porcel·lànic es fabrica a partir d’una pasta ceràmica enriquida en fundents, de manera que el material queda líquid després de la cocció, reduint així els porus que absorbeixen l’aigua. També es pot fabricar a través del procés de premsat en sec. En els dos casos, la rajola resultant ha de tenir una absorció de l’aigua igual o inferior al 0,5% perquè es pugui considerar porcel·lànic.

el rei de la rajola Mitic Ivory - gres 1

Foto: Mitic Ivory (gres)

Com utilitzar-los

Un consell molt comú (i correcte) és utilitzar les rajoles porcel·làniques a l’exterior, ja que el greix normal es pot veure més afectat pels elements (pluja, fred, glaçades, etc.). Les porcel·làniques també es poden utilitzar en interiors, locals comercials i industrials i per revestir parets i façanes. És un material molt resistent, però per això el preu també és més elevat.

El gres normal és més típic a l’interior, ja que tant el preu de cost del material com el d’instal·lació és més reduït que en el cas del porcel·lànic. Per d’altra banda, no és gens recomanable per a exteriors, com dèiem abans.

Ara que ja saps les principals diferències, pots comprar les teves rajoles de gres o porcel·làniques al millor preu a elreidelarajola.com!